Teksten & boeken

Hieronder vindt u enkele boeken en teksten van en over Gandhi die wij aanraden indien u zich wil verdiepen in Gandhi's leven en denken.

Mahatma Gandhi: Spiritualiteit in actie

De teksten in dit boek vormen de neerslag van een studiedag die op 10 december 2016 in het Huis van de Eenheid te Rotselaar georganiseerd werd door het SPES-forum, de Universitaire Parochie Leuven en de beweging Vasten voor Vrede. De studiedag maakt deel uit van het breder project Heldere bronnen, dat als doel heeft mensen die op een uitzonderlijke manier spiritualiteit en sociaal engagement doorleefd hebben, in de kijker te plaatsen.

U kan het boekje bestellen via info@spesforum.be. (10€ + 3€ verzendingskost) of via Amazon.

An autobiography: my experiments with truth

Halverwege zijn leven schreef Gandhi een autobiografie. Het is en blijft een prachtig werk voor wie de diepere gedachten van Gandhi beter wil leren kennen. Voor zover wij weten is het niet meer verkrijgbaar in het Nederlands.

Gandhi: His Life and Message for the World

Een standaardwerk van Louis Fischer die een tijdje bij Gandhi verbleef en er dit zeer toegankelijke werk over schreef. Het bespreekt Gandhi's gehele leven en doet zijn basisfilosofie uit de doeken.

The Collected Works of Mahatma Gandhi

Alle teksten die Gandhi ooit schreef werden verzameld in 98 boeken. Deze boeken werden in de jaren '90 ook digitaal beschikbaar gemaakt. Voor het gemak kan u ze hier downloaden in één pdf (90MB).